1998-ban

Varjasi Veronika megalapítja az Open Casting ügynökséget.

Vera a modellszakmában és modellügynökségeken szerzett tapasztalatok után vág bele saját céggel a modell-, statiszta- és színészközvetítésbe. Eleinte főleg reklámfilmes munkákon dolgozunk, a magyar reklámpiac az elkövetkező években éli aranykorát: komoly büdzsék, többnapos produkciók, külföldi rendezők. A reklámok mellett magyar játékfilmek castingjában is rendszeresen részt veszünk.

10 évvel később

a pénzügyi válság átrendezi a világot és az iparágat, miközben az Open Casting előtt kinyílik egy új ajtó.

Reklámfilmekből kevesebb készül, de – egy jól sikerült prezentációnak köszönhetően – elkezdődnek a külföldi játékfilmes munkák. A BBC Robin Hood sorozatának castingja után beindul a gépezet, a magyar játékfilmek mellett jönnek a külföldi filmek, sokszor hollywoodi szuperprodukciók. Ekkor csatlakozik a csapathoz Maier Zsolt, akinek új szemlélete, profizmusa és maximalizmusa kell ahhoz, hogy szintet léphessünk. Zsoltnak és az időközben érkező többi kollégának köszönhető, hogy nemzetközi színvonalon kezdünk el dolgozni.

Napjainkban

az Open Casting a hazai játékfilm- és reklámfilmgyártás egyik legnagyobb múltú, rendkívül széleskörű tapasztalattal rendelkező casting ügynöksége és a Magyarországon forgatott nemzetközi filmes produkciók visszatérő casting partnere.

Egyedi módszereinknek köszönhetően bármilyen filmes szereplőt felkutatunk és megtalálunk, legyen szó profi vagy amatőr színészről, statisztáról, bármely etnikumú, korú szereplőről vagy speciális tudást, képességet igénylő szerepről.

Folyamatosan frissülő adatbázisunkban közel 70 000 szereplő található, de castingolunk autókat is.

All round casting ügynökségként teljeskörűen menedzseljük játékfilmek, film- és TV-sorozatok, reklámfilmek, dokumentumfilmek, videók és reklámfotózások casting feladatait.

0 Shares